Здрава рутина, чиста средина

Направи позитивна промена во твојата земја со една апликација

Како да станеш HalkEco корисник

Регистрирај се на HalkEco

Симни ја апликацијата на твојот паметен телефон преку Play Store или App Store и следи ги конкретните чекори.

Пешачи, трчај или вози велосипед

Стартувај активност со движење и биди еден од оние корисници кои ќе придонесат за зголемување на еко свеста.

Собирај HalkCoins и освојувај подароци

Повеќе изминати километри повеќе HalkCoins, повеќе можност за засадување зеленило, подароци и финансиски бенефици.

Што е HalkEco?

HalkEco е апликација што ти овозможува да формираш здрави навики и да придонесуваш за зачувување на животната средина. Апликацијата ќе те охрабри да бидеш физички поактивен, еко свесен и да ја мотивираш заедницата да го следи твојот пример.

За секоја твоја активност: трчање, пешачење или возење велосипед добиваш HalkCoins и освојуваш различни нивоа за кои што следуваат подароци, други бенефиции и со тоа Halkeco за секој изминати 80 километри засадува едно дрво.

Во текот на работните денови и за време на градскиот метеж (07:30 – 09:30 и 15:30 – 17:30) секој твој километар вреди двојно HalkCoins, за време на викендите пола HalkCoins и останато време ти носи 2 HalkCoin пешачење и трчање, 0,7 за возење велосипед.

Како работи?

Dashboard

Генерален приказ на собрани HalkCoins, заштеда на CO2, и број на засадени дрвја како ефект од користењето на апликацијата.

Старт

За евидентирање на секоја ваша активност (трчање, пешачење, возење велосипед или тротинет), притиснете го копчето старт.

Рути

Во одредени периоди, вашата апликација ќе ве покани на заедничка активност. Со вклучување и исполнување на предложената рута Вие ќе соберете повеќе HalkCoins.

Предизвици

Апликација ќе ви зададе личен предизвик со чие исполнување ќе соберете повеќе HalkCoins.

Timeline

Целосен преглед на сите реализирани активности, предизвици и рути.

Подароци

Прикажани се подароците и финансиските поволности за корисниците на апликацијата во зависност од собраните HalkCoins. За да го подигнете подарокот треба да се јавите во Контакт Центарот на Халкбанк 02/3 296 330.

Статистика

4905

Најактивни членови

Корисници
Компании

Подароци

Галерија

Преземи апликација

Често поставувани прашања

 • Од каде можам да ја симнам апликацијата?

  HalkEco апликацијата е достапна на Play Store и App Store маркетите.

 • Како да се регистрирам?

  Потребно е да се внесе корисничко име, e-mail адреса и корисникот да си креира лозинка со која ќе се најавува на апликацијата.

 • Како да соберам поени?

  Избери здрав и активен начин на живот, до сите одредени дестинации движи се пеш, трчај или пак вози велосипед или тротинет. Секој твој изминат километар ти носи HalkCoins.

 • Како можам да освојам подарок?

  Собери ги потребните поени за категоријата која сакаш да ја достигнеш, одбере си подарок или финансиска бенефиција и уживај во чувството на освојување подарок и придонесување за почиста животна средина.

 • Каде ќе бидат засадени дрвјата?

  На локација каде е потребно пошумување и давање придонес преку засадување нови садници.

 • Како да регистрирам компанија?

  Потребно е компанијата да прати емаил на halkeco@halkbank.mk или да се јави во Контакт Центарот 023296-330

 • Дали може да земам Електричен тротинет и Велосипед во тек на една кампања?

  Во текот на една кампања може да се подигне само еден од подароците од највисок ранг. Останатите HalkCoins може да се искористат за преостанатите финансиски поволности и подароци.

Адреса

Ул. “Св. Кирил и Методиј“ бр.54

Јави се

02/3 296 330

Email

HalkEco@halkbank.mk

TOP